Miercurea Ciuc este cea mai mică reședință de județ din România. Reședință a județului Harghita, municipiul Miercurea Ciuc are o populație de circa 36.000 de locuitori.
Chiar dacă este un oraș mic, ponderea investițiilor imobiliare este consistentă.
Piața imobiliară din Miercurea Ciuc are o ofertă diversificată. Pe lângă construcțiile vechi, în oraș sunt realizate ansambluri rezidențiale noi. Acestea oferă spre vânzare garsoniere, apartamente cu 2, 3 sau 4 camere, dar și penthouse-uri.
Cele mai căutate locuințe sunt apartamente noi cu două camere. Acestea au suprafețe cuprinse între 48 și peste 70 de mp. În ceea ce privește apartamentele cu trei camere, suprafața acestora poate ajunge până la 96 mp.
Dezvoltatorii imobiliari vin în întâmpinarea clienților cu beneficii unice, care nu pot fi găsite la apartamentele din blocurile vechi. Locuri de parcare asigurate, supraveghere video, spații verzi și locuri de joacă pentru copii sunt doar câteva dintre beneficiile pe care dezvoltatorii imobiliari le implementează.
Prețurile la apartamente noi diferă de poziționarea ansamblului rezidențial, dar și de finisaje și dotări. În medie, prețurile la apartamente noi în Miercurea Ciuc sunt între 800-1.000 euro/mp. Pe pagina dedicată de Korter.ro fiecărui complex imobiliar nou poți vizualiza și evoluția prețului în timp.
Dacă sunteți decis să vă achiziționați un apartament într-un ansamblu rezidențial nou trebuie să analizați câteva aspecte importante. Acestea se aplică și la locuințele situate în blocurile vechi. Înainte de a lua decizia finală trebuie să faceți o analiză riguroasă a pieței imobiliare și a ofertelor disponibile.
Ansamblul rezidențial trebuie să fie la o distanță mică de mijloace de transport în comun, grădinițe, școli și magazine.
Deoarece locuințele sunt puse în vânzare înainte să fie finalizate, îți recomandăm să consulți proiectul ansamblului și istoricul firmei de construcții. Poți chiar să soliciți opinia unor specialiști imobiliari.
Ansamblurile rezidențiale noi sunt tot mai apreciate de către cumpărători, dar mai ales de chiriași. Datorită acestui fapt, achiziția unui apartament nou se poate transforma într-o investiție. Poți cumpăra un apartament pe care să-l dai ulterior în chirie pentru a-ți recupera banii investiți.
De obicei, apartamente noi situate în ansamblurile rezidențiale au o valoare a chiriei mai mare față de cele situate în blocuri vechi. Pentru a stabili o valoare corectă a chiriei, consultă piața imobiliară și anunțurile de chirie.